Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lakni kell! – filmklub: A Forradalom Múzeuma

2023. október 5. @ 18:00 - 21:00

A Forradalom Múzeuma / Museum of The Revolution

A titói időszak zenitjén a szocialista Jugoszlávia előtt tisztelegve nagyszabású múzeumot terveztek Belgrádba. Ennek végül csak az alapjai készültek el, falai pedig ma már teljesen más történeteket mesélnek: az új, kapitalista társadalom számkivetettjei élnek köztük.

A film középpontjában egy a múzeum alagsorában élő lány áll, aki az utcán keres pénzt azzal, hogy az anyjával együtt autóablakokat pucol. A lány szoros barátságot köt egy idős asszonnyal, aki szintén a pincében lakik. Az átalakuló város hátterében, az otthontalanság magányában a három nő egymásban talál menedéket.

Srdjan Keca 91 perces filmje számos fesztiválon szerepelt világszerte, és rangos díjakat kapott egyedi látásmódjáért, amivel a társadalom egyik leginkább hátrányt szenvedő csoportját mutatja meg.

A film szerb-horvát-cseh koprodukció, amelyet eredeti szerb és romani nyelven, magyar és angol felirattal vetítünk, a KineDokkal együttműködésben.

Maradjatok velünk a vetítés után is, amikor Elisabeth Katalin Grabow újságíróval, szerkesztővel beszélgetünk! Elisabeth évek óta dolgozik együtt hajléktalanokat támogató szervezetekkel, korábban munkatársként, az utóbbi években önkéntes munkában. A beszélgetést Dohi Gabriella moderálja.

 

Havi rendszerességű filmklubunkon olyan filmeket nézünk meg, amik kapcsolódnak a lakhatás problémáihoz, a biztonságos, méltó otthon kérdésköréhez. A vetítés után szakértőkkel, vagy – ha lehetőségünk van rá-, az alkotókkal beszélgetünk.

A program ingyenes, de szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország
számára.

Regisztráció az eseményre

Név(Kötelező)
Erre az eseményre regisztrálsz:
Adatkezelés(Kötelező)
Hozzájárulsz ahhoz, hogy megadott elérhetőségeiden tájékoztassunk a Habitat munkájáról?(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Részletek

Dátum:
2023. október 5.
Időpont:
18:00 - 21:00

Helyszín

Habitat Kreatív Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary