Barion Pixel

Programok

Aktuális programjaink pontos időpontját és részletes leírását a programnaptárban találod.

Szerelem az otthonom lakásfelújítási workshopok

Várunk szeretettel a workshopokon, ha:

  • mindig is szívesen barkácsoltál;
  • felújítanád az otthonodat, de nem mersz egyedül nekilátni;
  • nem szeretnél szakemberre várni az apróbb szerelési munkákhoz;
  • szeretnél új dolgokat tanulni egy jó hangulatú közösségben.

Oktatóink képzett szakemberek, akik segítségével elsajátíthatod a rögzítéstechnikák, víz-és csatornaszerelés valamint a villanyszerelési technikák alapjait, hogy otthon már te is magabiztosan elvégezhesd ezeket. A szerszámokról, alapanyagokról és a jó hangulatról gondoskodunk! A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. A program 16 éves kortól látogatható.

Az aktuálisan elérhető workshopokat a programnaptárban találod.

Kétker Ökoklub

A Habitatnál fontosnak tartjuk a klímacélokat és a környezet védelmét, ezért működünk együtt a Kétker Ökoklubbal, ahol olyan praktikákat sajátíthatunk el, amelyekkel otthonaink fenntarthatóbbá, praktikusabbá és költséghatékonyabbá tehetők.

A Budapest II. kerületében közösségépítő, aktivizáló tevékenységet folytató Kétker Közösségi Alapítvány havi rendszerességű alkalmain az elmélet mellett mindig gyakorlati résszel is készülünk: együtt tanulunk mikrozöldet nevelni, palántázni, fermentálni, újrahasznosítani, természetes tisztítószereket készíteni, és így tovább.

Szívesen várunk minden érdeklődőt, aki szeretne eszmét cserélni és új technikákat tanulni egy vidám közösségben, a minél zöldebb életmód jegyében.

Szakmai előadások, beszélgetések

Miért szöktek az egekbe az albérletárak? Mennyit költenek a családok energiára, fűtésre? Mivel küszködnek a kis falvakban élők, és mik a nagyvárosok problémái? Mit lehet tenni ezek enyhítése érdekében? Számos szervezettel dolgozunk együtt, hogy ezekre a kérdésekre valódi válaszokat kapjunk. Gyere el nyílt előadásainkra, beszélgetéseinkre, és tudj meg többet a lakhatásról!

A program ingyenes, de ha van rá lehetőséged, szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország számára.

“Lakni kell!” Filmklub

Havi rendszerességű filmklubunkon olyan filmeket nézünk meg, amik kapcsolódnak a lakhatás problémáihoz, a biztonságos, méltó otthon kérdésköréhez. A vetítés után szakértőkkel, vagy, ha lehetőségünk van rá, az alkotókkal közösen beszélünk a filmről.

A program ingyenes, de ha van rá lehetőséged, szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország számára.

Önkéntes találkozók

Nagy öröm, hogy egyre több önkéntessel gazdagodik a közösségünk! Hálásak vagyunk nektek, hogy munka, egyetem, családfenntartás mellett rendszeresen eljöttök önkéntes napjainkra, ahol egy-egy család otthonát varázsoljuk együtt élhetővé, széppé. A kötetlen találkozókon beszélgetünk, játszunk, kreatívkodunk és együtt gondolkodunk, hogy erősítsük a közösségünket és teret adjunk az új ötleteknek.

Ha te is szeretnél önkénteskedni, és szívesen vennél részt az önkéntes találkozókon, lépj be a Habitat Önkéntesek Facebook csoportba vagy iratkozz fel a hírlevélre!

Csatlakozz te is! >>>