Barion Pixel

Küldetésünk

  • Sokszínű, társadalmi témák iránt elhivatott közösséget építünk;
  • Lakásfelújítással kapcsolatos gyakorlati tudást adunk át;
  • Teret adunk a közös gondolkodásnak és cselekvésnek.

A 2023 májusában megnyílt Habitat Kreatív Központ egyszerre közösségi- és rendezvénytér, és lakhatási tudásközpont.

A Habitatnál több mint 25 éve munkálkodunk azért, hogy a lakhatási problémákra rendszerszintű megoldások szülessenek. Hazánkban még sokak számára nem elérhető a méltó otthon. Azonban hiszünk abban, hogy összefogással, közös érdeklődés és értékrend mentén elérhetjük ezt a célt.

Ezért hoztuk létre a Habitat Kreatív Központot, hogy megszólítsuk, együtt gondolkodásra és cselekvésre hívjuk azt a közösséget, akik szeretnének csatlakozni ehhez az ügyhöz. Hiszünk abban, hogy egymást inspirálva nem csak nagyot álmodunk, hanem olyan konkrét programokat is megvalósíthatunk, amelyek valóban hatékony segítséget nyújtanak az arra rászorulóknak.

Légy aktív Te is! Csatlakozz önkéntesként, és vegyél részt programjainkon, ahol elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz a lakhatásról, az energiaszegénység témájától különféle lakásfelújítási technikákig!

A Habitat for Humanity Magyarországról

A Habitatnál hisszük, hogy a lakhatáson keresztül vezet az út a társadalomba, és valljuk, hogy a lakhatás alapvető emberi jog. A lakhatási szegénység különböző típusai azonban Magyarországon mintegy 3 millió embert érintenek.

Ennek megoldása érdekében Magyarországon szinte egyedülálló módon rendszerszintű változásokért dolgozó, hazai és nemzetközi szakpolitikai, kutatásokra épülő programokat is működtetünk. Emellett több terepi mintaprogrammal nyújtunk segítséget családok átmeneti otthonában élő családoknak vagy kisebb értékű felújításokban segítenek országszerte. Szakpolitikai munkánk során rendszeresen tartunk konferenciákat, workshopokat, és szorosan együtt dolgozunk más lakhatási szervezetekkel.

A Habitat for Humanity a világ több mint 70 országában dolgozik, Magyarországon 1996 óta vagyunk jelen.

Tovább a Habitat honlapjára

Csapatunk

“Örömmel tölt el, hogy a Kreatív Központ teret adhat nem csak a tettrekész emberek, de az alkotó gondolatok találkozásának is.”

Aradi Sára

“Szeretek ide tartozni, mert ez egy vidám és nyitott közösség, ami nagyon komoly és valódi problémákkal foglalkozik.”

Ónodi-Szabó Lenke