Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kétker Ökoklub | Ehető vadnövények

április 11. @ 17:30 - 19:30

 

Sokan tudjuk, használjuk a környezetünkben fellelhető vagy épp általunk ültetett fűszer-, gyógynövények, fák, bokrok, virágok jótékony hatását. Kicsit jobban elmerülve ebben a témában egy új és szinte végtelen világ tárulhat fel előttünk. A természet nem csak táplál, de gyógyít, regenerál is. Hogy ezt megtanuljuk, itt a remek alkalom! Meghívott vendégünk, Répássy Enikő – egyenesen a Börzsöny erdeiből – segít ebben.

A gyermekkoromat a Mátra erdőségeiben töltöttem. Minden fűszálat szemügyre vettem ezekben az években, és botanikát tanulva kertészmérnök végzettséget szereztem. Gyógynövénytermesztésből diplomáztam.

A természetgyógyászat a romló közegészségügy, a gyógyszeripari túlkapások és a családom – négy gyermekem van – egészségügyi védelme miatt kezdett érdekelni. Hivatalos fitoterapeuta, kineziológus (Stress Release, Brain Gym és Touch for Health), akupresszőr, szemtréner, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, gyógymasszőr, energiagyógyászati, életmódtanácsadó és -terapeuta, valamint reflexológus végzettségem van.

Így már átlátható számomra a teljes emberi test energetikai rendszere is.

Kicsi korom óta a táplálékaink jelentős részét vadon gyűjtöttük (gombák, levelek, hajtások, virágok, gyümölcsök, magvak, esetenként gyökerek). Jelenleg rügyeket is rendszeresen fogyasztunk.

A tervezett beszélgetésen kb. 20 féle szezonális vadnövényt szeretnék bemutatni, kóstoltatni. Egy táblázatban összegzem a hatóanyagcsoportokat és hatásaikat. Cukorban eltett fenyőhajtást, bodzavirágot is hozok kóstolás céljából és, hogy átbeszéljük ezalatt a tartósítási, főzési, de leginkább nyers felhasználási technikákat.

A hatóanyagtáblázatot kinyomtatva mindenki hazaviheti.

/Répássy Enikő bemutatkozása/

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött – kérjük, regisztráljatok az alábbi űrlapon!

Szeretettel várunk Benneteket!

 

Az esemény sajnos betelt. 🙁

A program ingyenes, de szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország
számára.

Részletek

Dátum:
április 11.
Időpont:
17:30 - 19:30

Helyszín

Habitat Kreativ Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary