Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lakni kell! filmklub | Fortuna vendégei

2023. december 5. @ 18:00 - 20:30

Lakni kell! filmklub | Fortuna vendégei – vetítés és beszélgetés

A pénz boldogít?

Egy szegénységben élő győri házaspárnak 2013-ban többszáz milliós lottónyeremény ütötte a markát. Hogyan változik meg az élete annak, aki hirtelen ekkora összeg fölött rendelkezik? Vajon csak költekezik és elveri a pénzt, vagy képes lesz előre gondolkodni? Milyen hatással lesz a vagyon és a hírnév a család, a házaspár életére?

A filmes stáb 4 évig követte Anikó és Laci nem mindennapi történetét, hogy ezekre a kérdésekre választ kaphassunk. A szereplőket hétköznapi és ünnepi eseményeken keresztül ismerhetjük meg, miközben betekintést nyerhetünk legbelső gondolataikba, érzéseikbe, dilemmáikba is.

Kálmán Mátyás megindító dokumentumfilmje számos nemzetközi fesztiválon is bemutatkozott, és nemrég a Heart of Europe fesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

 

A 74 perces filmet eredeti magyar nyelven vetítjük, szükség esetén angol felirattal.

A vetítés után Kálmán “Mao” Mátyással, a filmrendezővel beszélgetünk. Némi rágcsálni- és innivalóval is készülünk, maradjatok velünk!

 

Köszönjük a Kinedoknak az együttműködést!

______________

Havi rendszerességű filmklubunkon olyan filmeket nézünk meg, amik kapcsolódnak a lakhatás problémáihoz, a biztonságos, méltó otthon kérdésköréhez. A vetítés után szakértőkkel, vagy – ha lehetőségünk van rá -, az alkotókkal beszélgetünk.

 

A program ingyenes, de szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország
számára.

Regisztráció az eseményre

Részletek

Dátum:
2023. december 5.
Időpont:
18:00 - 20:30

Helyszín

Habitat Kreatív Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary