Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

‘Túlóra’ | Népességtudományi előadások és beszélgetések_02-26

február 26. @ 16:30 - 18:30

Gábriel Dóra: Polikrízis narratíva az életforma migránsok körében

2024. február 26.

 

Gábriel Dóra, PhD posztdoktori kutató, 2021-ben védte meg doktori disszertációját a Pécsi Tudományegyetemen. Érdeklődési területe a transznacionális idősgondozás, a gondozás piacosodásának folyamata, valamint az időskori migráció. 2023 januárja óta dolgozik projektkutatóként a TK Szociológiai Intézetében a Volkswagen Stiftung által finanszírozott Researching the transnational organization of senior care, labor and mobility in Central and Eastern Europe c. kutatásban. A nemzetközi projektben a magyarországi kutatás vezetője. Hazai posztdoktori kutatása az ezüst gazdaság és a társadalmi innovációk összefüggéseit vizsgálja az idősgondozásban. 2020 óta tagja az EuroCare hálózatnak, 2017 óta tagja a Karl Polanyi Research Center for Global Social Studies-nak. A Magyar Szociológiai Társaság kvalitatív módszertan szakosztályának titkára, több hazai és nemzetközi workshop és konferencia szervezője. 2022-ben jelent meg A boldogulás útvesztői – Idősgondozás külföldön, vidéki nők élettörténetében c. könyve. Magyar és angol nyelven publikál, hazai és nemzetközi folyóiratokban végez lektori tevékenységet. A ReloCare ERC projekt etikai tanácsadó bizottságának tagja.

Az előadások nyilvánosak, előzetesen regisztrálni nem szükséges, a terem befogadóképességnek határáig mindenkit szeretettel várunk!

Hang- vagy képfelvétel az előadásokról az előadó előzetes engedélyével készíthető.

___________

A ‘Túlóra – Népességtudományi előadások és beszélgetések’ a Népesedési Kutatások Alapítvány rendezvénysorozata a Habitat Kreatív Központban.

Kapcsolat: monostori (kukac) demografia.hu // 06 – 30 – 282 – 92 – nullaöt

Részletek

Dátum:
február 26.
Időpont:
16:30 - 18:30

Helyszín

Habitat Kreatív Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary