Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lakni kell! filmklub | A mi iskolánk

május 14. @ 18:00 - 20:30

A film három roma gyerek sorsát követi egy erdélyi kisvárosban, akik bekerültek az iskolai szegregáció felszámolását célul kitűző programba. 2006-ban Alin, Benjamin és Dana a jobb oktatás és új barátságok reményében a városi iskolában folytatja a tanulást, de beilleszkedésük közel sem megy egyszerűen: kedvüket szegik a megváltozott elvárások és az elszigetelődés érzése.

A négy éven át forgatott bensőséges portréfilm közelről láttatja a gyerekek világát és megtörhetetlen szellemét, amelyet időről időre próbára tesz az előítélet és a közöny. Személyes történetük olyan általános kérdésekre világít rá, mint a közoktatás intézményesült rasszizmusa és a kilátástalan szegénység. Miruna Coca-Cozma és Mona Nicoara dokumentumfilmje lebilincselő, felháborító és keserédes történet hagyományról és haladásról.

Az 1 óra 34 perces filmet eredeti, román nyelven vetítjük, magyar felirattal.

A vetítés után Nyári Pállal beszélgetünk, aki 2020 óta oszlopos tagja a Karaván Színház szakmai közösségének. A színház küldetése a művészet és a pedagógia eszközeivel lebontani a roma és nem roma gyermekek és fiatalok közötti falakat és sztereotípiákat, és mindeközben a hátrányos szociális háttérrel rendelkező fiatalok számára nívós tehetséggondozó programot működtet.

Egy kis rágcsálnivalóval is készülünk, maradjatok velünk!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálj a lap alján található űrlapon!

Szervezetünk, a Habitat for Humanity Magyarország adományokból és pályázatokból tartja fenn magát. Kérjük, támogasd tevékenységünket adománnyal, hogy minél több embernek segíthessünk méltó otthonhoz jutni!

Ajánlott adomány: 1000 Ft

 

A filmet a Verziótékából kölcsönöztük.

______________

Havi rendszerességű filmklubunkon olyan filmeket nézünk meg, amik kapcsolódnak a lakhatás problémáihoz, a biztonságos, méltó otthon kérdésköréhez. A vetítés után szakértőkkel, vagy – ha lehetőségünk van rá -, az alkotókkal beszélgetünk.

A program ingyenes, de szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország
számára.

Regisztráció az eseményre

Részletek

Dátum:
május 14.
Időpont:
18:00 - 20:30

Helyszín

Habitat Kreatív Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary