Barion Pixel
Loading Események

« További Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lakni kell! filmklub | Angry Bird kórusa

február 15. @ 18:00 - 20:30

Lakni kell! filmklub | Angry Bird kórusa – vetítés és beszélgetés

Jae-Chang Kim egy igen temperamentumos koreai operaénekes, ezért is kapta az Angry Bird becenevet. Ő alapította az indiai Púna városának nyomornegyedében a Banana Children’s Choir néven működő gyermekkórust. A kórus teljesen felforgatta a közösség életét: az ott élő gyerekeknek addig elképzelhetetlen lehetőségeket teremtett, a szülőknek azonban inkább a munka és a pénzkeresés jelentette a prioritást. A közös éneklés és tánc öröme kétségtelenül éles kontrasztot jelent a nyomornegyed-beli élethez képest.

Hyewon Jee dokumentumfilmjében egy éven át követhetjük a kórus szerveződésének folyamatát, a kialakuló bonyodalmakat, a megható és átütő pillanatokat. A rendező rengeteg dokumentumfilmet gyártott és rendezett kultúráról, történelemről és emberi történetekről, melyekkel számos díjat nyert.

Az 57 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A vetítés után Tóth Szabi szitárművésszel beszélgetünk, aki szitártanulmányai során is sokszor járt Indiában, és itthon – többek között – hátrányos helyzetű gyerekeknek oktat zenét. Egy kis rágcsálnivalóval is készülünk, maradjatok velünk!

 

A filmet a Verziótékából kölcsönöztük.

______________

Havi rendszerességű filmklubunkon olyan filmeket nézünk meg, amik kapcsolódnak a lakhatás problémáihoz, a biztonságos, méltó otthon kérdésköréhez. A vetítés után szakértőkkel, vagy – ha lehetőségünk van rá -, az alkotókkal beszélgetünk.

A program ingyenes, de szívesen fogadunk adományt a Habitat for Humanity Magyarország
számára.

Regisztráció az eseményre

Részletek

Dátum:
február 15.
Időpont:
18:00 - 20:30

Helyszín

Habitat Kreativ Központ
Margit körút 26
Budapest,1027Hungary